Gyártási technológia

 

Az AVERMANN – HORVÁTH berendezéseket az aktuális körülmények legmesszebbmenőbb figyelembevételével tervezték Osnabrückben, majd a honosítás után a munkavédelmi vizsgálatok elvégzését követően, a magyar szabványok betartásával gyártották.

Jelenleg hat főből álló tervezőrészleg tevékenykedik az AVERMANN – HORVÁTH gyártmányok folyamatos fejlesztésén és az egyedi igények kielégítésén. Ők a legmodernebb számítástechnikai berendezésekkel és szoftverekkel dolgoznak, hogy az általuk készített gyártásdokumentációval az üzemben dolgozók munkáját meggyorsítsák és könnyebbé tegyék. Így a gyártás során az emberek három dimenziós alkatrész és összeállítási rajzokon látják maguk előtt a gyártandó berendezést. Ez megkönnyíti a rajzolvasást, gyorsabbá és pontosabbá teszi a gyártást, valamint az összeszerelési problémák már a tervezés során kiütköznek, így gyorsan és időben javíthatóak.

A cég a technológiai fegyelem magas és állandó szintjének megtartása érdekében, 1998–ban megszerezte az ISO 9002, 2003-ban pedig az ISO 9001:2000 minősítést. Minőségirányítási rendszerünkbe minden évben új elemeket vonunk be.
 

Az üzemben 7700 négyzetméteren, 122 fővel folyik a termelés. Két darab 3 m széles lemezolló, 2 darab 3 m és 1 darab 4 m széles CNC élhajlító, automata szalag és körfűrész, automata lángvágó, profilolló, valamint 4000 x 2000 mm munkafelületű SALVAGNINI FIBER lézervágó berendezés szolgálja a precíz darabolást. Védőgázos ( Ar. 82% + 18% CO2), vezetékes hegesztőgépek biztosítják a hegesztett konstrukció stabil szerkezetét.

A szerkezet-kész berendezések tisztítás után kerülnek a festőrészlegbe. Itt az egész berendezést átmossák majd száradás után a festőkamrába viszik, ahol 2 komponensű alapozó festés (Epoxi) és védőfestés (Poliuretán) után megszárítják. Festési technológiánk lehetővé teszi, hogy RAL színskála szerinti tetszőleges színekben gyárthassuk Önöknek termékeinket, amelyeket igény szerint felirattal is ellátunk (Logo / Cégnév). Ezután kerül át a szerelő részlegbe ahol a hidraulika és elektronika szerelés után minden gépet 24 órás járatásnak vetnek alá. Ha a próbajáratás során semmilyen hiba vagy hiányosság nem észlelhető akkor a gépet a felhasználóhoz szállítják.