AVOS - 1211

Kompakt építésmód, nagyfokú hatékonysággal párosítva

Az automata folyamatos bálázó kartonpapír, fólia, stb. bálázására alkalmas. Az építési formája miatt nem szükséges külön alap. A három oldali csatorna állítás a különböző fajtájú anyagok jó bálaminőségét biztosítja. Rendkívül kis helyigénnyel, automata kötözéssel rendelkező berendezés.
 

Az AVOS 1211 bálázó gép stabil kivitelű alapkerete feleslegessé teszi a pótlólagos alapozást. A berendezés a nagy kapacitást, gazdaságos energia felhasználás mellett teljesítményarányos hajtóművön keresztül automatikusan vezérelt présdugattyú sebességállítással éri el. A préscsatorna nagy kopásállósággal rendelkező (könnyen cserélhető) XAR® anyaga garantálja a hosszú élettartamot. Az optimális tömörség és a nagy bálasúly egy nyomásvezérelt három oldali préscsatorna állítással érhető el, ugyanúgy megbízható, zavarmentes üzemelésű az automata kötözőszerkezet. Kezelési utasításokat, zavar- jelentéseket, a mindenkori üzemmenetet egy digitális kijelző mutatja. Az intelligens SPS vezérlés lehetőséget teremt a prés különféle felhasználására. Így alapfelszereltségben csatlakoztatható hozzá a fokozatmentes felhordó-szalag sebesség állítása.

Működési leírás: A préselendő anyag a feladószalagon át jut a bálázó betöltő tölcsérébe. A betöltő akna aljában található fénysorompó indítja el, anyag jelenléte esetében, a préselési folyamatot. A préselési folyamat az anyag sűrítésével kezdődik. A présdugattyú sebességének vezérlése nyomástól függően történik. A teljes préselési folyamat vezérlése nyomás-, idő,- és útfüggő. A préselési folyamat befejeztével a présdugattyú automatikusan visszajár alapállásba és a préselési folyamat újrakezdődik. Ha a présdugattyút anyag-felhalmozódás gátolja előrehaladásában a vágóélnél, akkor a vezérlés beindítja a vágóél-préselőt (opció, 150 kN). Ekkor a présdugattyú egy kissé hátramegy (időtől függően van vezérelve); a vágóélpréselő lefelé indul a présaknába, eltávolítja az anyagot a vágóéltől, majd visszajár kiinduló helyzetébe. Ha a vágóél még mindig nem tud továbbmenni, a folyamat addig ismétlődik, míg a préselési folyamat akadálytalanul nem folytatódhat. Ha megvan a beállított bálahossz, akkor a vezérlés indítja az automatikus kötöző készüléket. Ekkor a présdugattyú elülső helyzetében van. A lándzsaegység lemegy és legalsó helyzetében a lándzsafejekkel felveszi a kötöző huzalokat. A présdugattyú által végzett időtől függően vezérelt utánpréselés befejeztével a lándzsaegység visszamegy kiinduló helyzetébe, közben a kötöző huzalokat magával viszi. Akkor a felső és alsó kötöző huzalokat a csavaróegység csavaróujjai egymással összecsavarják. A csavaróujjak első fordulata után a vágókészülék kése a huzalokat elvágja, de azok haladéktalanul össze lesznek csomózva. A beállított csomószám elérése után a huzalok a csavaróujjak visszaforgása által felszabadulnak. A kész bálákat az állítható sajtoló csatornán át a következő anyag kitolja.

Alapkivitel:

Opciós felszerelések:

Műszaki adatok

 

AVOS 1211 15/50

Hajtómű

15 kW

Tömörítő erő

500 kN

Kötözés

4-szeres vertikális, automata; kétszer lágyított, olajozott drót, Ø 3,1 mm, DIN 177 szerint

Bála tömege

bálázandó anyag és bálahossz függvényében 350-550 kg

Üresjárati teljesítmény

91 m3/h

Üresjárati ütemidő

43 s

Tömörítendő anyagtól függő teljesítmény

maximum 3 t/h

Bálaméret

1 100 x 700 x Beállított hossz

Száraz tömeg

8 500 kg

Gép méret (H x Sz x M)

5 542 x 1 960 x 2 860 mm

Bedobó nyílás – keresztmetszet (H x SZ):

1 200 x 1 100 mm